AFSCHEIDSFOTOGRAFIE

Verdriet bestaat omdat het liefde was.

Afscheidsfotografie 》een dankbare herinnering

Verdriet bestaat omdat het liefde was. Deze beelden vertellen een verhaal van liefde, verlies en onsterfelijke herinneringen – 

Stilgeboren kindje

Na maandenlang uitkijken, dromen, liefhebben. Gebeurd het ergste wat je als ouder kan overkomen, er werd misschien een genetische afwijking ontdekt, of je kindje werd stil in je buik. Ik verloor mijn derde kindje, Abel. Er werd een hersenafwijking ontdekt, en zo beviel ik van mijn zoontje op 30 weken zwangerschap. 

Ik had nog nooit zoveel verdriet gevoeld, maar ook was ik trots en zo verliefd op hem. Kies een fotograaf die bij je past, waarvan het portfolio aansluit bij jullie stijl. Want dit zullen later de enige beelden zijn die er nog zijn van jullie prachtige gezinnetje.

Fotografie in het rusthuis

Ik vind het als fotograaf zo belangrijk dat de mooiste momenten gekoesterd worden.

Zelf verloor ik mijn mama in een korte strijd tegen kanker, de laatste momenten samen fotografeerde ik. Dit heeft me heel erg geholpen in de verwerking.

Voel jij dat het minder gaat met iemand? Twijfel niet te lang, ik kom zo spoedig mogelijk langs om de mooiste momenten van jullie samen vast te leggen.

Dit zal je nadien zo hard koesteren.

Afscheid- en rouwfotografie

Foto’s van een afscheid, het is mogelijks niet het eerste wat in je opkomt in deze moeilijke periode. Ook al wist je het al langer, of het komt heel plots.

Uit ervaring blijkt dat afscheidsfoto’s troosten en helpen in het rouwproces.

FAQ

Afscheid nemen, soms moet het plots, soms wist je het al langer. Pas als alles achter de rug is, sijpelt het langzaam binnen. Hoe was dat weer? Wie was wel of niet aanwezig op de begrafenis? Het is niet gemakkelijk om een dag vol verdriet terug voor de geest te halen. Met een afscheidsreportage herbeleef je elk moment, groot of klein. Ik fotografeer vanuit mijn hart en leg ook de details vast. Want die zijn doorgaans het waardevolst. Haal je herinneringen terug op, wanneer jij er zelf klaar voor bent.

Ik fotografeer ook tijdens geboortes, en ben het gewoon om me discreet op te stellen. Zonder flitslicht en geluidloos leg ik jouw herinneringen vast op beeld. Uiteraard merken mensen me op, maar na een tijdje verloopt alles natuurlijk en vergeet je dat ik aanwezig ben. Ik verplaats me tijdens de dienst of afscheid naar verschillende hoeken, steeds met respect voor de ceremonie en het verdriet.

Ik weet heel goed wat ik doe, waar ik moet staan voor de beste beelden en hoe ik mijn camera instel bij moeilijke lichtomstandigheden. Ik durf me doorheen de zaal te bewegen, ook terwijl iedereen zit of het muisstil is.

Afscheid nemen is een liefdevolle, vriendschappelijke en mooie gebeurtenis. Het verbind de mensen met elkaar. Ik fotografeer alle details, een traan én een lach. Als afscheidsfotograaf vang ik de liefde voor elkaar op, wat zo intens én mooi is.

Ik vind het als fotograaf heel belangrijk dat herinneringen tastbaar worden. Zeker bij zo’n waardevolle reportages.

Inclusief de prijs (die je op voorhand doorkrijgt) zit er steeds 1 album met kaft van 25 x 25 cm. Je kiest zelf de foto’s uit een online galerij en krijgt een finale digitale check alvorens ik bestel.

Er is uiteraard ruimte om meerdere albums tegelijk te bestellen.

Stuur gerust een mailtje of bel even op om de mogelijkheden te bespreken, een warm gesprek, een vrijblijvende kennismaking. Ik vind het belangrijk dat de klik er is.

Neem een kijkje achter de schermen en volg de Kuif&Duif avonturen op Instagram!

Laat hier je gegevens achter:

OVER LAURA, AFSCHEID -EN KOESTERFOTOGRAAF

Sinds 2016 in bijberoep grafisch ontwerpster en fotograaf, en vanaf 2022 helemaal klaar om voor jouw de mooiste momenten te koesteren.

Mama van drie – Pepijn, Suza & Abel*. 

Trotse Hasselaar en wonend in Kortrijk, altijd klaar voor een fijn gesprek, lekker eten en kamperen! En jij? Laten we elkaar ontmoeten!

1 OKTOBER OPENING DAGLICHTSTUDIO IN KORTRIJK

Volg op instagram voor alle info ♡